Руската Дума се готви да приеме закони за интеграцията на незаконно анексирани украински територии

Очаква се днес на извънредни заседания на Държавната дума и Съвета на федерацията - долната и горната камара на руския парламент - да бъдат приети закони за интеграцията на четирите нови региона в състава на Русия, предава "Дарик".

Става дума за анексираните незаконно от агресора Русия през 2022-ра от Украйна Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област. Тези действия на РФ са осъдени от демократичната общност и в този смисъл непризнати от нея като част от територията на Русия. 

Вчера беше съобщено, че руски войски атакуват населените места в Сумска, Черниговска и Харковска област.

Руската армия е обстрелвала жестоко Херсон през изминалото денонощие, заяви украинският президент Володимир Зеленски в свое обръщение, като подчерта, че ВСУ удържат позициите си на фронтовата линия.

"Много е важно, че въпреки големия натиск върху силите ни, няма голямо изменение на фронтовата линия", изтъкна Зеленски.

Междувременно от украинското министерство на образованието препоръчаха обучението в училищата да бъде дистанционно от днес до 24 февруари заради риск от руски ракетни атаки във връзка с наближаването на годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна, предаде Ройтерс.

Според украинските власти Русия може да нанесе удари, за да “отбележи“ годишнината в петък