Отказаха на руски рапър полет от Астана до Будва, той признава за престъпленията на Кремъл

Да мразиш руснаците и държавата-терорист Русия е абсолютно обяснимо, убеден е Андрей Меншиков

Андрей Меншиков, снимка: инстаграм

Андрей Меншиков, снимка: инстаграм

Руският рапър Андрей Меншиков (Лигалайз/Ligalize) не е бил допуснат до борда на самолет, изпълняващ полет от Астана до Будва (Черна гора). Това става ясно от негов пост в социалните мрежи, съобщават Факти.бг. 

Музикантът е трябвало да замине от Казахстан към Балканите за концерт, но полската авиокомпания LOT е отказала достъп на борда на пътници с руски паспорти.

„Готов съм да понеса отговорност за ужасните престъпления, които моята страна извършва. Не смятам, че това е прекомерно „страдание“ в сравнение с реалното страдание на украинците“, написа Лигалайз.

Концертът му в Черна гора се отлага за нова дата, която все още не е обявена.

Полските авиокомпании спазват стриктни рестрикции относно допускането на руски граждани. Санкциите бяха наложени заради непредизвиканата война, която Русия започна срещу Украйна.

Последователи на рапъра в Инстаграм обвиниха полската авиокомпания в ксенофобия. Лигалайз им отговори, че ксенофобията е необяснима враждебност към другите, но да мразиш руснаците и държавата-терорист Русия е абсолютно обяснимо. Срещу рапъра в Русия се води разследване за дискредитиране на руската армия. Той открито се обяви против агресията на Путин.

Руската армия извършва ужасяващи военни престъпления на украинска земя, като от началото на пълномащабната война (февруари 2022 година) са събрани доказателства за близо 109 000 такива, включително убийството на невъоръжени деца и жени.