Руски военни са разстреляли цивилна колона, сред жертвите има 13 деца и бременна (видео)

Най-малко 20 души са загинали

Службата за сигурност на Украйна разследва обстрел, извършен от руски окупатори срещу автоколона от цивилни  в Купянския район на Харковска област, предаде Укринформ. 

Сред жертвите има 13 деца и бременна жена.

„В края на септември рашистите напълно са унищожили колона от седем автомобила. Най-малко 24 души са загинали, сред тях – 13 деца. Зверското нападение срещу граждански лица е извършено от диверсионно-разузнавателна група окупатори, които със стрелково оръжие почти в упор са разстреляли шест стари леки автомобила и един камион „ГАЗель“. Врагът още веднъж доказа, че неговата цел е унищожаването на всички украинци, независимо от възрастта и пола.
Окупаторите търпят поражения на бойното поле и от безизходица отговорят на това с убийства на мирни граждани. Но рашистите няма да избегнат наказанието – ще намерим всички и ще ги накараме да отговарят за извършените зверства.“ – заявил изпълняващият функциите на началник на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк.

Отбелязва се, че окончателният брой на жертвите още не е установен, провеждат се експертизи. Няколко души са успели да се спасят, те дават показания пред следователи.

Съобщава се също, че се установяват самоличностите на убитите от руснаците граждани. Извършва се детайлно документиране и се събират доказателства, които да бъдат представени пред Международния наказателен съд.

Превод Faktor.bg