Русофилски партии скочиха срещу европейското знаме на протест във Варна

Активисти на русофилските партии „Възраждане“ на Костя Копейкин и хора на Борислав Гуцанов от БСП скочиха брутално срещу развяването на европейски знамена на протест във Варна! Николай Капитанов, общински съветник от Демократична България, е бил буквално изритан от хората на Костя Копейкин, които яростно агитират за излизането на България от Европейския съюз, написаха varnanovini.bg.

В атаката са се включили и хора на Борислав Гуцанов, които смятат, че десните партии превземат протеста, в който трябва да има само български флагове.

„Тия две компрометирани партии и личности буквално водят хората за носа във Варна“, изригна Капитанов във Фейсбук.

От ДБ контраатакуваха, че Борислав Гуцанов е печално известен от 2013 г., когато открадна плакат на протестиращи варненци срещу статуквото. В качеството си на депутат от БСП Гуцанов дори лично подкрепи предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС.

Скандалът между водачите на протеста във Варна е изненадващ, предвид факта, че рамо до рамо в шествието по улиците на Варна вървят националистът Костя Копейкин, комунистът Борислав Гуцанов, лидерите на „Демократична България“ и хората на Цветан Василев от движение „Боец“.

Заради скандала за европейските знамена, днес партийните функционери организират паралелни протести в града, като взаимно се обвиняват в дезинформация.