САЩ работят по изкуствен интелект за прогнозиране на нуждите на Украйна от оръжия

Това ще ускори доставките

В САЩ се работи по изкуствен интелект, с помощта на който ще се прогнозират нуждите на Украйна от оръжия, съобщи изданието Defense One.

Според изданието, съвместният оперативен център на Международния координационен център за донори (IDDC), в който участват служители от САЩ, Обединеното кралство, Украйна и няколко други държави, ще разработи алгоритъм за проверка на исканията на украинското министерство на отбраната за доставка на оръжие и боеприпаси и ще следи за тяхното предаване. Твърди се, че IDDC е решила да разработи алгоритъм, базиран на изкуствен интелект, за да предвиди необходимите доставки и да изпраща оборудване на Украйна колкото е възможно по-бързо.

В последния си доклад главният инспектор на Министерството на отбраната на САЩ е заявил, че агенцията трябва да спазва правилата за счетоводните процедури. Отбелязва се също така, че кабинетът на министъра на отбраната е направил подобрения в платформата за анализ на данни Advanta, за да подобри "прозрачността и отчетността на използването на допълнителни средства за Украйна", пише изданието, позовавайки се на доклада. По-рано генералният инспектор на Министерството на отбраната на САЩ заяви, че има проблеми с проследяването на доставките на оръжие за Киев от страна на Пентагона. /БГНЕС