СДСМ настоява прокуратурата да се заеме с проруската "Левица" след погрома в Скупщината

Стигна се до нападки, чупене и хвърляне

Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) очаква прокуратурата да повдигне наказателни обвинения срещу партията "Левица" за прекъсването на днешното парламентарно заседание, при което се стигна до словесни нападки, чупене на предмети и хвърляне на хартиени листове.

"Осъждаме своеволието и физическите съприкосновения на "Левица" в парламента, посегателството срещу заместник-председателя на парламента и главния секретар", заявиха от управляващата формация СДСМ по повод днешния случай в Скупщината.

"Левица" е крайнолява, проруска и просръбска македонска политическа формация.

По-рано днес, разгневен от факта, че бяха отхвърлени внесените от "Левица" изменения на Правилника за дейността на парламента, депутатът Борис Кърмов се качи на трибуната и счупи монитора на бюрото, на което седеше заместник-председателят Горан Мисовски. Димитър Апасиев, лидерът на "Левица" се присъедини към Кърмов на трибуната и започна да замерва Мисовски с хартиени листове. Квесторите не се намесиха.

В изявлението на СДМС се посочва, че "Левица" трябва да носи отговорност за създадения хаос. "Очакваме незабавно прокуратурата да повдигне съответните наказателни обвинения. По много лош начин гражданите видяха какво представляват сценариите им. Това, което гражданите виждат днес, е потвърждение на това, което сме говорили през цялото време." - се казва още в съобщението. "Отношението към институцията е отношение към държавата, днес беше компютърът на заместник-председателят Горан Мисовски, утре това може да са хората. СДСМ няма да допусне успех на други такива подобни сценарии на проруската "Левица"." - предупреждават социалдемократите. /БГНЕС