„Семейство Симпсън“ отново предсказаха бъдещето

Откакто "Семейство Симпсън" дебютира по Fox през 1989 г., сценаристите на популярната анимационна комедия са известни с това, че често предсказват бъдещето.

Изобразяването на определени случки от реалния живот, които са се случили преди това в епизод на дългогодишното телевизионно шоу, се е превърнало в основна характеристика на "Семейство Симпсън" и феновете бързо ги посочват. Сега се оказва, че сценаристите може би са го направили отново; този път в откъс от сериала от 2015 г. е отразен надпис "Тръмп 2024" с Хоумър Симпсън в сцената, който препраща към реалната ситуация, когато Доналд Тръмп обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2024 г., предаде "Giant Freaking Robot".

Снимка на въпросната сцена, озаглавена "Trumptastic Voyage", която беше качена през 2015 г. в YouTube, си проправи път до Twitter чрез Ал Джийн. Джийн е сценарист на "Семейство Симпсън" и публикува снимката в социалните мрежи, за да подчертае как сценаристите на сериала са склонни да предсказват какво всъщност ще се случи с високопоставени знаменитости и политици, участващи в сериала.

С обявяването на Доналд Тръмп, че ще се кандидатира за президент за трети път в политическата си кариера, изглежда, че "Семейство Симпсън" имат още една награда към пояса си с предсказания на случки, които се появяват в сериала, преди да се случат в реалността.

Най-известният случай, в който "Семейство Симпсън" предсказва бъдещето, е в епизода от сезон 11, озаглавен "Барт в бъдещето". В епизода Лиза Симпсън е президент на Съединените щати и споменава за бюджетен проблем, който е наследила от президента Тръмп - леко намигване към неговата първа кандидатура на президентските избори през 2016 г., когато в крайна сметка той победи Хилъри Клинтън. По онова време, когато се излъчва през март 2000 г., епизодът е шегаджийски, но 16 години по-късно, когато Доналд Тръмп действително се кандидатира за президент и печели, той отново придобива популярност. /БГНЕС