Синът на кралица Камила издаде тайната рецепта за пилешката ѝ супа

"Храната е призма, през която може да видим много неща$

Кралица Камила, снимка: EPA/BGNES

Кралица Камила, снимка: EPA/BGNES

"Храната е призма, през която може да видим много неща - историята, обществото, икономиката", пише Том Паркър Боулс в деветата си издадена книга, озаглавена "Готвенето и Короната: кралски рецепти от кралица Виктория до крал Чарлз Трети" (Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III).

Книгата на 49-годишния Боулс, който е доведен син на крал Чарлз и син на Камила от предишния й брак, излезе преди дни и съдържа 100 рецепти, приготвяни в британския кралски двор през последните векове, съобщи Дарик.

Сред тях е и рецепта на ястие, с което самият Том Паркър е израснал - любимата пилешка супа на майка му Камила. Най-често тя я е приготвяла за обяд, макар че Том припомня, че крал Чарлз е известен с това, че не обядва.

Рецептата за кралската пилешка супа,  публикувана от изданието People:

► 6 чаши домашен пилешки бульон;

► 1 средно голям картоф, нарязан на кубчета;

► 2 обезкостени пилешки бутчета без кожа, нарязани на дребно;

► 1 голям морков, нарязан на кубчета;

► 1 голям стрък целина, нарязан на кубчета;

► 4 чаши накълцано на дребно савойско зеле;

► сокът от един лимон;

► сол;

► черен пипер;

► лют сос (по желание);

► накълцани пресни зеленчуци за сервиране (по желание);

► настърган пармезан за сервиране.

Оставяме бульона да кипне в голяма тенджера, след което намаляваме температурата и варим около 15 минути. Добавяме картофите, пилето, моркова и целината и оставяме да къкри на средно ниска температура, като разбъркваме от време на време, докато зеленчуците и месото се сварят. Добавяме зелето и оставяме още около минута да ври, докато и то омекне.

Сваляме от огъня и добавяме лимоновия сок, сол, черен пипер и лют сос по желание. Сервираме пилешката супа в купички, като поръсваме с пармезан и пресни зеленчуци.