Скандално изказване на Додик за сем. Джокович взриви социалните мрежи

Президентът на Република Сръбска: Те са големи цигани!

президентът Милорад Додик

президентът Милорад Додик

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик се замеси в голям скандал, след като нарече семейството на Новак Джокович "цигани". Изказването на Додик бе направено в националния ефир на RTS преди началото на предаване, без да знае, че камерите вече записват.

Додик гостува в предаването "Око", а говорейки си с водещия преди началото на предаването, каза, че семейството на Джокович са "големи цигани", когато става въпрос за бизнес. Той коментира и участието на Ноле на турнира в Баня Лука, където Джокович загуби сензационно от Душан Лайевич.

"Въпреки че (семейство) Джокович са яки... Хората го възприемат с емоции, но когато влезеш в бизнеса с тях... Уф, големи цигани са! Ние го чакахме тук с такъв ентусиазъм, а той отпадна на полуфиналите. Даже не на полуфиналите, а на четвъртфиналите", заяви Додик.

Видеото бързо обиколи социалните мрежи, провокирайки множество остри реакции срещу Додик. Той пък побърза да се извини и осъди решението на RTS да публикува отказ от разговора, който е бил извън предаването и не е искал да бъде излъчван.

"Извинявам се, ако спекулативното показване в социалните мрежи е наранило членове на семейство Джокович. Благодаря на RTS за безсънната нощ! Не мога да повярвам, че го направиха по толкова отвратителен начин. Като искрен почитател на Новак Джокович - като тенисист, и като мъж, пожелавам всичко най-добро на него и близките му. Успех във всичко на Сърджан и Джордже!", каза Додик. /БГНЕС