След неуспешния втори вот, Нинова в кулоарите на НС: ПП-ДБ надминаха и Борисов

БСП излезе с нарочна декларация, според тях управляващите ги разиграват вече 5 месеца

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

БСП излезе с декларация срещу сглобката малко след като в пленарна зала бе отхвърлен вторият вот на недоверие. Според социалистите пет месеца правителството и мнозинството разигравате цялата държава.

Рекет и извиване на ръце - това се виждало в бюджета. Министерство на финансите изпратило писмо до всички кметове, с което се иска списък на обектите за капиталови разходи. Час по-късно е изпратено второ, че не било ясно дали първото ще бъде изведено от министъра с подпис, коментира Корнелия Нинова.

Кириле Петков, Христо Иванов, какво правите сега - продавате кметовете си, недоумява партийният лидер.

Нинова заподозря, че са готови кметовете на ГЕРБ и ДПС и те само чакали инструкцията на МФ да си подадат проектите и само те ще бъдат предвидени в бюджета.

Докога ще ви употребяват като салфетки, обърна се Никова към ПП-ДБ. Приеме ли се бюджетът и вратата хлопва, предупреди Нинова.

Социалистите искат спешно изслушване на Асен Василев. 

Корнелия Нинова изрази и в кулоарите на парламента недоволството си за двойния аршин по отношение на общините в зависимост от това от коя партия се управляват.

"Превръщаме се в държава на "оня списък", така беше и с ПВУ, и с бюджета. (...) Според мен да, има (партийна окраска), защото това беше предложение, докато се караха и отлагаха вота и бюджета, предложение на ГЕРБ. Надминаха и Бойко Борисов. Борисов раздаваше пари през постановления на Министерски съвет, през прозореца на джипката, а те искат да направят тази кражба законна", отговори на въпрос на News.bg председателят на партията столетница.