Слугите на Москва имат терен за култово поклонение: МОЧА е домашният паметник на руското посолство

Поклоненията пред монумента на Александър II нямат този ефект

Горан Благоев

Какво още трябва да се случи, за да проумеят нашенските русофили и майцепродавци, че МОЧА е превърнат в един домашен паметник на руското посолство в България?! Слугите на Москва й създадоха терен за култово поклонение - колонията съгражда паметници на метрополията. Потомците на слугите продължават да й слугуват. Да сте видели руското посолство да крачи масово в поклонение пред паметника на император Александър II било на рождената му дата, било на датата на трагичната му кончина. Той може да е наш "освободител", ама си е техен владетел.

Що не го честват като Червената си армия?!

Щото поклоненията пред паметника му в центъра на София нямат този ефект, както припкането пред МОЧА. Това място удачно се ползва за всякакви мероприятия, които трябва да пропагандират "освободителната" мисия на Съветския съюз в Европа през II световна война, да натрапват се почитта към загиналите съветски войни (каквито у нас не са много, нито са следствие на бойни действия срещу германците, като изключим гробището край Видин) и да ни набиват комплекса, че пак са ни освободили.

От какво???

От това, че цар Борис има мъдростта да избегне една война за своя народ? От това, че българите не изпратихме един свой войник на съветския фронт? От това, че не прекъснахме дипломатическите си отношения с Москва през целия ход на войната? България бе окупирана не от Хитлеристка Германия, а от Сталинския СССР НА 9.09.1944 г. Знам, че мнозинството българи в момента не се интересуват от съдбата на МОЧА, но няма да спра да питам: защо търпите паметниците на една чужда, окупационна армия са по-внушителни и по-многобройни от паметниците на собствената ни армия и национални герои. Българи ли сте всички вие, които днес отбелязвате с ФБ-постове "22 июль 1941 года", но немеете пред знаковите или трагични годишнини в собствената си история. Българи, засрамете се и се събудете!

mitrofanova_pametnik2.jpg