Роджър Уотърс написа писмо на Путин в забранения в Русия "Фейсбук"

Пита го иска ли да сложи край на войната в Украйна

Роджър Уотърс

Роджър Уотърс

Британският музикант, един от основателите на групата Pink Floyd Роджър Уотърс написа открито писмо на руския президент Владимир Путин, в което го пита "иска ли да приключи конфликта в Украйна", както и "осъжда политиката на западните страни спрямо руската култура".

Уотърс си задава и въпроса "защо Байдън не призовава президента на Украйна Владимир Зеленски да започне преговори с Русия".

Любопитен акцент е, че Уотърс публикува писмото си във Facebook, който е забранен в Русия.

"Знам, че САЩ и НАТО нахлуват в други суверенни страни без колебания за няколко барела нефт. Но това не значи, че Вие трябва да правите същото", пише той и призовава руския президент да даде отговор на въпроса иска ли той да завърши конфликта в Украйна".

Според него, такъв отговор може да включва позитивна реакция на въпроса за постигане на мир с Украйна и заявление, че Русия няма други териториални интереси освен осигуряването на безопасността на рускоезичното население на Крим, Донецк и Луганск".

Припомняме, че Роджър Уотърс вече заяви, че американският президент "налива масло в огъня" на ситуацията в Украйна, което го превръща "във военен престъпник", а Дмитрий Медведев използва изявлението му, за да обяви, че "и на Запад има адекватни хора".

Преди дни Полша заяви, че отменя концерт на Уотърс заради подкрепата за руската агресия.

Превод: Faktor.bg