Руската Дума иска да се забрани продажбата на алкохол на Нова година

Предлага се посещенията на "културно-масовите мероприятия" и заведения - кина, театри, музеи, басейни и спортни комплекси да станат безплатни по същото време

На 15 декември в руския парламент - Думата - ще се обсъжда ограничаването на продажбата на алкохол по време на новогодишните празници (В Русия Рождество се чества по стар стил на 6 януари и обичайно между Нова година и рождественските празници не се работи-бел. ред.), съобщи РИА "Новости".

На заседанието са поканени МВР, прокуратурата, Росалкоголрегулирование, Мининистерствата на промишлеността, на труда, на здравеопазването.

"Алкохолът на Нова година е фантастичен унищожител на живота и здравето на нашите граждани, затова за новогодишните празници трябва да се въведе ограничение върху продажбата на алкохол, защото ситуацията е критична", заявил пред агенцията депутатът Султан Хамзиев.

Той предлага посещенията на "културно-масовите мероприятия и заведения - кина, театри, музеи, басейни и спортни комплекси да станат безплатни по същото време".

Превод: Faktro.bg