Скандал в Нова ТВ: Пиарът на ПП се скара на Виктор Николаев, че разпространява фалшиви новини, водещият го предупреди да не му се меси в работата

Виктор Николаев и Александър Бойчев

Виктор Николаев и Александър Бойчев

Пиарът на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев вдигна лют скандал в Нова ТВ. Той се включи в сутрешния блок на медията, където преди това гост беше депутатът от ПП Татяна Султанова. Пиарът потърси сметка на водещия Виктор Николаев защо я е разпитвал за положителния тест за коронавирус на председателя на парламента Никола Минчев. Бойчев скочи срещу журналиста и обвини медията, че разпространява фалшиви новини. Николаев му отговори, че управляващите трябва да свикват да отговарят на въпроси, които не са удобни. 

"Депутатите не са лаборанти и няма да знаят в колко часа е взета проба. Никола Минчев публикува детайлно вчера информация кога е направил теста си. Разпечатката беше публична, включително разпратена до медиите. Вие, г-н Николаев правили ли сте си тест за коронавирус? Той е взет след заседанието на КСНС. Вие правите нещо недопустимо - задавате въпроси на депутат от ПП, които не са в тяхната компетенция. Вие разпространявате внушения и фалшиви новини", заяви пиарът. Вие сте представител на медия, която твърди, че спазва високи стандарти за журналистическа работа. Проверявате ли си информацията? Г-н Минчев не е симулирал ковид. Проверили ли сте дали тези въпроси съществуват като истински факти? Разпространението на фалшиви новини, г-н Николаев, е най-голямата грешка на медиите. Ситуацията с теста на Никола Минчев е проверена", заяви разпаленият пиар Александър Бойчев.  

"Имам правото да задавам въпроси, каквито аз реша и като пиар трябва да го знаете. Вие трябва да свиквате да ви се задават въпроси дори когато обстоятелствата не са проверени. Въпросите се задават в присъствието на ваши представители, за да ги потвърдят или опровергаят. Най-добронамерено ви казвам, че ще трябва да свиквате да давате отговори навреме", контрира Виктор Николаев. В края на "Здравей, България" журналистът погледна часовника и се пошегува, че остават още 2 минути, докато закрият предаването, в които има време да ядоса още поне десетима души.