Светослава Рудолф: Окалях Антон Тодоров без вина, набърках и името на Левски

Светослава Ррдолф

Светослава Ррдолф

Журналистката Светослава Рудолф, която през последните години се е отдала на паранормалните явления изпадна в доста смотаняшка ситуация. На страницата си във фейсбук тя се разкая, че е оклеветила политолога Антон Тодоров. От телевизионния екран тя разпространи новина от фалшиви сайтове, че Тодоров нарекъл Левски терорист и престъпник. Ето обясненията на Рудолф:

„Искам да поднеса извиненията си на Антон Тодоров, публицист и съветник в ГЕРБ. В предаването на Стефан Солаков по СКАТ цитирах пост във Фейсбук срещу Васил Левски, написан, както изглеждаше, от Антон Тодоров. Беше под профил с негова снимка и тиражиран в много сайтове. Той се свърза с мен, ужасно разтревожен и ми каза, че това е фейк, който нарочно разпространяват, за да го злепоставят. Чувствам се много зле от цялата ситуация! Погнусена съм от хората, които се саморазправят така подло с някого. Сега той е принуден да звъни на кой ли не и да обяснява, че няма сестра... И на мен се е случвало и познавам усещането на окаляност без вина. Съжалявам много и за оскверняването на името на Левски в случая. (По-долу са скрийншотове само на малка част от фалшивите публикации...)”. 

Несръчното извинение на г-жа Рудолф би подхождало повече на човек, който е далече от журналистиката. Притеснително е, че хора с над 30 години медиен стаж не знаят как да подбират източниците си на информация.

staeva_todorov.jpg