Соломон Паси: Позицията ни за Украйна е на един кастриран кремълски котарак

Украйна има нужда от оръжие, за се защитава, каза още бившият външен министър

Соломон Паси

Соломон Паси

Украинците имат нужда от оръжие, от артикули за защита при нападенията. Износът на оръжие за Украйна, няма да ни направи страна в конфликта. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в ефира на БНТ. Нашата политическа позиция по отношение на войната в Украйна е недостойна.

В студиото на БНТ Паси защити позицията си от туита си от изминалата седмица, за който от "Възраждане" се заканиха да го дадат на прокурор заради обида на държавен символ - герба. Соломон Паси показа, че и до този момент не смята думите си за погрешни.

Не може страна, която има герб с лъвове, да се държи така, според него и затова е време да скопим лъва на България, за да отразим адекватно позицията ни за Украйна. Недостойната позиция на българската държава по Украйна ярко контрастира с достойнството на трите горди лъва в нашия герб.

По думите на Паси или да върнем достойнството на страната си като изпълним завета на Левски, който повелява, че след като освободим България, трябва да помагаме и на други народи да се освобождават, или да скопим герба си. "Нашата позиция в момента много повече би подхождала на един кастриран кремълски котарак." А и така или иначе Путин ни презира, защото България се гъне.