Антъни Джошуа отказа Кобрата от световните титли с тежък нокаут (видео)

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

Антъни Джошуа нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд на двубоя за световната титла в тежка категория и запази поясите си на IBF, WBA и WBO. Британецът съхрани достойнството на Кобрата и го пощади да играе, въпреки че можеше да го нокаутира много по-рано. Пулев се опита да покаже техника, но Джошуа изглеждаше далеч по-подготвен и във форма. Българският боксьор чакаше от години мача за титлата и изглежда, че напрежението оказа влияние върху играта му. Джошуа диктуваше двубоя през цялото време. 31-годишният британец беше далеч по-бърз от тромавите действия на Кобрата, който беше неузнаваем на ринга. Очевидно разликата във възрастта също си каза думата в топ срещата на гала вечерта във Великобритания. Любопитен факт е, че Антъни Джошуа предупреди в интервю българина, че ще го нокаутира в деветия рунд. Британецът в крайна сметка удържа на обещанието си и отказа Кубрат Пулев в уречения момент. 

Сблъсъкът се проведе в зала „The SSE Арена“ на стадион „Уембли“ пред 1000 зрители, които спазваха противоепидемичните мерки срещу коронавируса. Нашият боксьор получи своя дългоочакван втори шанс за световната титла след загубата си от Владимир Кличко през 2014 в Хамбург. След кратко разузнаване в първите два рунда, Джошуа натисна в третия и свали Пулев на два пъти. Кобрата се изправи, но изглеждаше зашеметен от серията десни и леви прави, както и един тежък ъперкът.

Последваха спокойни рундове, в които световният шампион не потърси нокаута, а търпеливо чакаше своя момент. След няколко по-добри рундове за Пулев, 39-годишният българин бе нокаутиран след серия мълниеносни удари в деветия рунд, включително дясно кроше, което сложи край на надежите на Кобрата за световната титла, предаде БГНЕС.

„Уембли“, здравейте! Здравейте на всички, които наблюдаваха този двубой на живо и тук на стадиона. Вие попитайте публиката с кого иска да се бия? Миналата година, през 2019, започнах през 2003, разбира се, че искам това предизвикателство – не е важен съперникът, а наследството – ако това е Тайсън Фюри, нека е Тайсън Фюри. Мисля само за един мач, нищо повече. Знам кой съм, аз съм най-добрата версия на себе си – това съм аз! Обичам Ви и Ви пожелавам Весела Коледа Респект към Кубрат Пулев, той бе сериозен опонент“, каза победителят.

„Първо, искам да приветствам всички обратно в залата. Говорих много през годините – той искаше да бъде абсолютен световен шампион, стартираме от утре подготовката за този двубой, най-добрият в историята на британския бокс. Ние знаем какво трябва да направим и ще го сторим. Ще се държим приятелски, ще направим всичко възможно този мач да стане факт, защото светът на бокса тръпне в очакване за този сблъсък“, сподели Хърн.