Кобрата мина през Хълк и зарадва България на галавечерта в „Арена София“

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев победи Игор Шевадзуцкий от Украйна пред препълнените трибуни в зала „Арена София“ в столицата. Българинът бе по-добрият от двамата на ринга и спечели с единодушно съдийско решение в трите карти – и трите по 117-111.

След опознавателен първи рунд, Кобрата започна да намира пролуки в гарда на своя 33-годишен съперник, който влизаше в боя след победа преди месец време. Нашият боксьор продължи да бъде по-активен и по-точен, като с течение на мача започна да изтощава с близо 18 кг по-тежкия от него украинец. В петия рунд Кобрата получи предупреждение за удар в тила, но това не го разконцентрира по никакъв начин. Шевадзуцкий също на няколко пъти пласира точни удари в тялото, както и няколко леви прави, но без необходимия резултат.

Кубрат продължи да диктува играта и да бъде умерен в действията си, осъзнавайки, че няма смисъл от прекомерен риск, който да го изложи на открито. В 11 рунд украинецът заигра „ва банк“ в търсене на нокаут, но въпреки силното си представяне, не съумя да постигне нещо повече от добър рунд за статистиката. В последния 12-и рунд Кубрат потърси нокаута в заключителните секунди, но съперникът му удържа на неговите набези. В крайна сметка, победата абсолютно закономерно бе за българина, който получи интернационалния пояс в тежка категория на WBA.

„Противникът не беше на моето ниво, но е супер неудобен. Опита се да направи всичко възможно, но трудно попадаха ударите му – и под пояса удряше, но ние сме българи, не ни пречи нищо. Той ме поздрави, искам да му кажа да се готви за септември. Благодаря му, да се готви за тогава, няма да му е лесно – дано му мине по-бързо контузията“, бяха първите думи на Кобрата, който се обърна и към Махмуд Чар, който се качи на ринга след мача му с Шевадзуцкий и го поздрави. Чар отпадна от сметките за мача с Кубрат за регулярната световна титла в тежка категория на WBA.

„Здравейте, България. Благодаря за гостоприемството. Уважение за Кубрат, но му обещавам, че през септември ще го победя. Днес той не ми показа нищо особено. По-спокойно, ще ти дам шанса за титлата, ще се видим скоро“, обърна се Чар към българската публика в „Арена София“, който бе освиркван по време на речта си.

На ринга се качи и легендата на българския футбол Христо Стоичков, който поздрави братя Пулеви след победите им тази вечер. „Добър вечер. Горд и щастлив. Не е лесно да носиш трибагреника, да носиш герба. Гордея се, че сме приятели. Благодаря на всички, които подкрепиха тези българи“, каза Камата.

„Искам да благодаря на този велик българин. Да имам честта да сме на този свят по едно и също време – моето уважение и поклон пред него. Наистина велик българин, благодаря ти, че дойде. Подготвил съм му едни ръкавици за неговия магазин, да не забравят, че сме приятели“, добави Кубрат, който вече е с баланс 31-3 (14 с нокаут). През септември се очаква той да се бие с Чар за регуларната световна титла в тежка категория на WBA. /БГНЕС