Летящ старт за Григор Димитров на турнира в Женева

Българинът надви световния № 58 Роберто Карбайес Баена с 6-1, 6-4

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров започна с категорична победа участието си на тенис турнира в Женева. Българинът надви световния № 58 Роберто Карбайес Баена с 6-1, 6-4.

Бившият №3 в света изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и не позволи на шампиона от Маракеш да му създаде проблеми, като по този начин записа втори пореден четвъртфинал в надпреварата.

Първата ни ракета беше безупречен на сервис и не даде шанс на опонента си да стигне до нито една точка за пробив за целия мач.

В първия сет Димитров имаше огромно превъзходство. Българинът спечели 26 от разиграни 39 точки, като превърна в пробиви два от четирите брейкбола, които му се откриха.

Във втората част играта бе малко по-равностойна, но Димитров отново показа, че е по-класният тенисист на корта. Българинът стигна до пробив в петия гейм, който му бе достатъчен за спечелването на сета и мача.

Следващият съперник на Димитров ще бъде 85-ият в ранглистата Кристофър О’Конъл. Австралиецът се справи с Бернабе Сапата Миралес с 6-0, 3-0 еи отказване на испанеца.