На какво се дължи триумфът на електронните спортове

Кой е най-новият спорт, който сте забелязали да става фаворит през последните няколко години? Ако се замислите, някои от най-големите дисциплини могат да се похвалят с особена възраст, футболът започва да се практикува от началото на века, конните надбягвания са на близо 15 века, а що се отнася до останалите дисциплини като тениса, те също не могат да се похвалят като по-съвременни. Практически спортът е достатъчно добре позициониран, но за изненада на мнозина, покрай класическите дисциплини ще открием и наличието на една сравнително нова дисциплина – електронните спортове. На възраст малко над 20 години, този спорт не само продължи да печели вниманието на аудиторията, но и все по-често претендира за много по-сериозно признание. 

Ако все още се чудите какво точно представляват електронните спортове, тогава нека им обърнем малко повече внимание, все пак говорим за дисциплина с милиони почитатели, професионални играчи, които успяват да станат милионери след 1-2 успешни сезона и всичко това, използвайки добрите стари компютърни игри. Това са електронните спортове, но не си мислете, че умението ви да играете за забавление се изразява с професионалната игра. Повечето геймъри започват своята кариера в игри като CS:GO, Dota 2, League of Legends, FIFA, Rainbow Six: Siege и още много други. За достигането на това ниво ще трябва да прекарате поне година, като това трябва да е единственото ви занимание. И едва тогава ще имате прилична подготовка за участие в по-големите турнири. 

И най-важното е, че докато професионалистите използват всички тънкости в тази игра, електронният спорт започна да привлича рекламодатели, спонсори и дори букмейкърите започнаха да се включват в по-сериозните предизвикателства, предоставяйки най-различни и интересни пазари. В това отношение ще забележим, че букмейкърът 1xbet разполага с изключително добра и качествена платформа, която дава сериозни шансове на всеки почитател с прогноза. Брандът е насочил много сериозно вниманието си в тази посока и не пропуска нито един от големите турнири, а в това отношение, годината едва сега започва. 

Залозите на електронен спорт не се различават особено от селекциите в другите видове, отново ще открием опции като хандикап, както и краен победител, но тук забавлението е малко по-различно, все пак говорим за развлекателен спорт и по-често имаме шансове да изберем победител още в първия рунд, най-ценен играч на конкретна карта, на колко карти ще се реши крайния резултат и още много други. Каква е причината за триумфа?

Ако погледнем малко по-сериозно новото поколение, експертите смятат, че те не са чак толкова големи почитатели на реалния спорт. Именно по тази причина и мнозина избират да насочат вниманието си в другата платформа – електронните спортове. Каквото и да си говорим, те продължават да бъдат изключително динамични и вълнуващи, при това за всеки истински фен. В рамките на една среща, която може да продължи между 20 минути до час, в зависимост от избраното заглавие, ще открием, че няколко пъти един отбор ще сменя своята стратегия, следователно нищо не се решава до последната минута. 

Друга важна подробност е, че повечето оператори предлагат директен стрийм на всяко едно събитие, както и възможност да гледаме различни сблъсъци на редица платформи, като повечето насочват вниманието си именно в тази посока.