Полша очаква финалистите от Лига Европа

Датата е 26 май 2021 г., а мястото е Арена Гданск в Гданск, Полша. За повечето футболни фенове едва ли има нужда да разясняваме какво ще се случи там тогава. Но за тези от вас, които не знаят, веднага поясняваме, че говорим не за каква да е футболна среща, а за финала на Лига Европа в неговото 50-о издание. Ако датата е също толкова вълнуваща за вас, колкото и за нас, бързаме да ви кажем, че Ефбет онлайн очаква вашите залози за предстоящите футболни срещи от четвъртфиналите. Кои отбори ще се борят за победата в Лига Европа и кой ще надделее накрая - предстои да види. Но дотогава не ни остава нищо друго, освен внимателно да проследим какво се е случило дотук в Лига Европа и добре да преценим на кого да заложим, какви резултати можем да очакваме и кои са фаворитите за победа. 

Лига Европа сезон 20/21 - какво видяхме досега и какво предстои да видим? 

В средата на март тази година бе изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите в Лига Европа. Фаворитите Манчестър Юнайтед и Арсенал се разминаха на този етап на турнира и ще могат да се срещнат евентуално чак на финала. Червените дяволи ще се борят за своето място, напред с дебютанта в Лига Европа Гранада, докато Арсенал ще премерят сили със Славия Прага. За чехите тази среща ще бъде трудна, като феновете на Арсенал не пропуснаха да припомнят знаковия резултат от 7:0, който англичаните нанесоха на Славия Прага през сезон 2007/2008 г. Генералният мениджър на чешкия отбор Станислав Вичек, който е бил част от отбора от времето му на тази загуба, увери феновете, че футболистите са концентрирани в настоящето и се подготвят за предстоящата среща, а не се влияят от миналото. Част от програмата на 1/4-финалите е и мачът между Аякс и Рома, който е последният останал италиански отбор в Лига Европа, след като червените дяволи отстраниха Милан в предишния кръг. Последната среща е тази между тимовете на Динамо Загреб и Виляреал. За дати на 1/4-финалите са посочени 8 и 15 април. 29 април и 6 май пък са определени за 1/2-финалите, където отборите, които ще се изправят един срещу друг, са както следва: Гранада/Ман Юн - Аякс/Рома и Динамо/Виляреал - Арсенал/Славия. 

Сред изненадите тази година безспорно е победата на Динамо Загреб над момчетата на Моуриньо в Загреб, след която Тотнъм напусна надпреварата. Въпреки сътресенията в отбора на Динамо, които предшестваха мача, футболистите успяха да преминат в следващата фаза и то с резултат от 3:0. Българското участие в турнира съвсем не е толкова славно. Тимът на Лудогорец приключи участието си в Лига Европа, след като не можа да спечели нито една точка в своята група след 5 поредни загуби. От груповата фаза тимът на ЦСКА София си тръгна с цели 5 точки, които натрупа с победа над Рома, 2 равенства и 2 загуби.