Топ 10 най-скъпи сделки на летния трансферен прозорец

Измина поредното горещо лято на трансферния прозорец. Септември отново сложи край на сделките между футболните отбори и вече клубовете имат право единствено да се подсилват със свободни агенти. Английската Висша лига обърна пазара с главата наопаки. Тимовете от Острова похарчиха близо 2 милиарда британски лири, което е повече от представителите на Ли Лига, Бундеслигата и Серия А взети заедно.

Такава обаче е реалността в европейския футбол към момента и парите са в Англия. Там са най-големите спонсорски сделки от букмейкърски компании, за които можете да откриете повече информация в материали като Betano ревю, а ние в следващите редове ще разгледаме Топ 10 на най-скъпите трансфери от изминалото лято. Цели 8 от звездните футболисти бяха купени от представители на Висшата лига, един играч премина в Германия и един в Испания.

Десетият най-скъп трансфер беше на бразилеца Ричарлисон от Евертън в Тотнъм (52.20 милиона лири). Звездата на „карамелите“ напусна отбора, след като му помогна да се добере със зъби и нокти до спасяване на елитния си статут. Подобен класен играч не бива да се състезава за борещ се за оцеляването си тим и логично потърси изхода на „Гудисън Парк“. Вече дори дебютира в Шампионска лига с екипа на „шпорите“ – при това какъв дебют само. Ричарлисон вкара и двата гола за победата с 2:0 над Олимпик Марсилия!

Едва девети в списъка е суперзвездата Ерлинг Халанд. В договра му обаче са предвидени много бонуси, така че сумата от 54 милиона лири значително ще набъбне. Борусия Дортмунд нямаше как да задържи головата машина и това лято. Норвежецът вече започна да къса мрежи с Манчестър Сити, с което направи на пух и прах няколко рекорда. Под ръководството на Пеп Гуардиола ще гони титлата на Англия.

Челси плати 58.77 милиона лири за услугите на левия бек Марк Кукурела. Новите американски собственици на лондончани искат да започнат ударно управлението си начело на „сините“. Ще имат изключително трудна задача, след като руският олигарх Роман Абрамович остава завинаги като най-добре управляващият собственик в историята на Челси.

Седми в класацията е Матайс де Лихт, който подсили Байерн Мюнхен. Немският гранд плати 60.30 милиона лири на Ювентус за 22-годишния централен защитник. Спокойно, след малко в подреждането ще видите дори по-голяма сума за услугите на бранител. Нюкасъл също намира място сред най-големите трансфери на лятото със своите 63 милиона лири за Александър Исак. Шведският нападател струва значително по-малко, но арабските собственици на джордитата искат да покажат мускули.

Каземиро изненадващо премина в Манчестър Юнайтед от Реал Мадрид срещу сумата от 63.59 милиона лири. Един от най-добрите дефанзивни полузащитници в света се събра със своите бивши съотборници в „белия балет“ – Кристиано Роналдо и Рафаел Варан.

Ливърпул трябваше да намери заместник на напусналия Садио Мане и привлече Дарвин Нунес от Бенфика срещу „скромната“ сума от 67.5 милиона лири. Младият уругваец обаче не се оказа достатъчен на старта на кампанията и вицешампионът започна катастрофално в Шампионска лига със загуба 1:4 от Наполи, а изявите в местното първенство също са колебливи.

Реал Мадрид брои умопомрачителните 72 милиона лири за Аурелиен Чумени и ръководството на клуба ще се надява рискът да бъде оправдан, което е третият най-скъп трансфер това лято.

На второ място се нарежда друга покупка на Челси – Уесли Фофана. Именно той е защитникът, за когото споменахме по-рано в текста. Правата на французина бяха откупени срещу 72.36 милиона лири!

Най-много пари за футболист през изминалия трансферен прозорец даде… Манчестър Юнайтед. Новият мениджър Ерик тен Хаг убеди собствениците да купят бившия му любимец в Аякс – Антъни. Бразилецът коства 85.5 милиона лири на „червените дяволи“! Предстои да разберем дали покупката си е струвала.