Топ 6 футболисти, които са свободни агенти

Футболът е най-комерсиалният спорт в света, но понякога може да бъде жесток. Играчи от световен калибър стоят без работа, защото никой клуб не ги е пожелал. За мнозина определено ще е изненада какви футболисти стоят без отбори и се надяват, че ще бъдат взети на работа в следващите месеци. Свободните агенти нямат търпение да се завърнат в игра и да участват в големи мачове, каквито можете да следите в Бетуей България и да правите онлайн залози, докато гледате футбол. В настоящата статия ще разгледаме топ 6 футболисти, които са свободни агенти. Това са все имена, които са доказали, че разполагат с класата да играят в големи отбори, но понастоящем са безработни.

Виктор Клаесон

Шведският национал Виктор Клаесон е свободният агент, който е най-високо оценяван от специализирания портал Transfermarkt. Клаесон струва около 9 милиона евро, но на практика клубът, който подпише с него, няма да плати трансферна сума, защото ще го вземе като свободен агент. Потенциалният бъдещ клуб на Клаесон единствено ще трябва да уреди личните условия на футболиста, който вероятно ще има високи изисквания за възнаграждение. Клаесон за последно игра за руския Краснодар, но след военната инвазия на Русия в Украйна шведът напусна. Той обаче едва ли ще остане дълго без отбор, защото разполага със сериозни качества и може да даде острота в атаката на всеки тим.

Реми Кабела

Подобна е съдбата и на Реми Кабела, който бе съотборник на Клаесон в отбора на Краснодар. Атакуващият полузащитник имаше 4 гола и 6 асистенции в 16 мача за Краснодар, но след войната в Украйна остана без работа и ще трябва да си търси нов клуб през лятото. Мнозина вероятно помнят Кабела от престоя му в английския Нюкасъл, където игра в най-силното футболно първенство в света Висшата лига. Иначе Кабела е преминал и през френския гранд Олимпик Марсилия.

Ярослав Ракитски

Последици от войната в Украйна имаше и за украинския централен бранител Ярослав Ракитски, който от ключов играч на Зенит се превърна в ненужен и остана без отбор. Ракитски дълги години игра за украинския гранд Шахтьор Донецк и няма да е изненада, ако се завърне там. Това обаче едва ли ще се случи преди да приключи войната в Украйна, заради която са преустановени местните първенства.

Диего Коща

Един от най-добрите нападатели през последното десетилетие Диего Коща също стои без работа. Коща приключи с големия футбол през 2021-ва, когато напусна Атлетико Мадрид. След това той се завърна в Бразилия, където заигра в местния гранд Атлетико Минейро, но престоят му там продължи само няколко месеца. В емблематичната си кариера Коща игра за Атлетико и Челси, където постигна най-големите си успехи. Той обаче си остана противоречива личност на терена заради буйния си нрав, който често му носеше картони.

Матео Мусакио

31-годишният аржентински бранител Матео Мусакио е друг свободен агент, който заслужава внимание. Защитникът игра дълги години в Испания с тима на Виляреал, а след това изкара няколко сезона и в Милан. През зимата на 2021-ва Мусакио бе трансфериран в Лацио, но не успя да убеди „орлите“, че има място в отбора и скоро след това стана свободен агент.

Джоди Лукоки

И накрая ще споменем един играч, който е добре известен по родните ширини – Джоди Лукоки. Той игра дълги години за шампиона на България Лудогорец, но през лятото на 2020-а напусна Разград. Последва период в Турция, който се оказа неуспешен. Накрая Лукоки стигна до нидерландския Твенте, но и там не успя да се наложи и остана свободен агент. В момента Лукоки е оценяван на около 800 хиляди евро, но като свободен агент той ще се окаже безплатен за клуба, който го пожелае. Въпреки това засега няма желаещи за 29-годишния Лукоки.