Манджуков и Инджов свиха перки - отказаха се да купуват ЦСКА

Причина да се откажат от сделката е, че не им е предоставена цялата истина за финансовото състояние на ЦСКА

Ръководството на ЦСКА обвини в лъжа Юлиян Инджов и семейство Манджукови, които бяха сочени като сигурни нови мажоритарни собственици на футболния клуб, но днес се отказаха окончателно от придобиването му.

Те изтъкнаха като причина това, че не им е предоставена цялата истина за финансовото състояние на ЦСКА. В декларацията им от тази сутрин се казва, че "се прави опит да ни бъде прехвърлена само финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения".

"Декларацията на лицата Петър Манджуков и Юлиян Инджов е достойна за съжаление. Причината не е в отказа им да помогнат на ЦСКА, а в използването на елементарни лъжи, които лесно могат да бъдат опровергани. Оставаме с впечатлението, че намесата на двамата в делата на ЦСКА, атаката им срещу Стойчо Младенов, както и последните им действия са част от опит армейският клуб да бъде поставен на колене", се казва в обръщението на ръководството към феновете.

"Спомоществователството" на Манджуков и Инджов в края на 2014 г. е свързано с принудителен залог на големи пакети акции и с висока лихва от 7%. Смешно и несериозно е изявлението, че на тях им е било отказвана информация за финансите на клуба. За това са свидетели десетки служители начело с изпълнителния директор Александър Тодоров, които работеха през цялото време лично с Инджов и които отговаряха на всяко негово искане", допълват червените.

Ръководството на ЦСКА заяви, че ще направи всичко възможно, за да спаси клуба, и че има резервен план, по който се работело.

Остава обаче въпросът как ще бъдат покрити задълженията, необходими за взимане на лиценз. Вчера Тодоров заяви, че нужната сума е около 800 000 лева, основната част от която трябвало да бъде погасена от Инджов. Крайният срок това да се случи е 31 март.