Пишман съдия закла Лудогорец в Хърватска

"Човекът със свирката трябва да се срамува, а не вие, момчета!", написа светкавично във Facebook Димитър Бербатов.

Лудогорец отпадна от предварителната фаза на Шампионската лига от Динамо (Загреб) в Хърватска с 3:2, след като първият мач в България завърши 1:1. Срещата ще се запомни с тактически добре подредения български отбор и със скандалното съдийство на германския рефер, който оправда защо родителите му са избрали да носи фамилията си, която означава двойка на немски. Мачът започна по най-добрия начин за разградчани и в 12-тата минута Емил Гъргоров отбеляза първия гол в мача. В 33-тата минута обаче Рукавина от домакините върна интригата в мача с изравнително попадение.

Три минути по-късно обаче Марселиньо отново изведе Лудогорец напред с гол, за който остана съмнение за игра с ръка. Въпреки че на телевизионното повторени се вижда как играчът си повежда топката с ръка, съдиите зачетоха попадението. През второто полувреме започна кошмарът за българския шампион. В 57-мата минута очертаващият се като герой на мача Марселиньо получи пресилен червен картон за симулация, след като падна за дузпа в 57-та минута. В крайна сметка телевизионните камери показаха, че въпреки артистичното падане, Марселиньо действително беше закачен отзад от противников футболист.

Отсъствието му от терена веднага се отрази и само три минути след отстраняването му Динамо отново изравни с гол на Рукавина. В края на мача швабът буквално се изгаври с Лудогорец и сякаш не искаше да свири последен съдийски сигнал докато Динамо не вкара гол. Това се случи в 98-та минута. След грешка в отбраната на българския тим Вида оплете топката с глава в мрежата на Урош Голубович и оформи крайния резултат 3:2. По време на срещата собственикът на клуба Кирил Домусчиев, без да е предизвикал феновете, беше залят с бира от хърватски кретени и замерен с кутийки на официалната трибуна. Звездата на родния футбол Димитър Бербатов побърза да вземе отношение след драматичното отпадане на Лудогорец от Шампионската лига.

Дори и от далечен Китай Бербатов е намерил време да гледа мача и е останал крайно разочарован от действията на рефера Феликс Цвайер, който даде 8-минутно продължение. В профила си в социаланта мрежа Фейсбук бившият капитан на националния отбор подкрепи морално футболистите на Лудогорец и ги призова да не се отчайват.

Ето и пълният текст на посланието на Митко: Лудогорец: Mомчета, дръжте си главите високо изправени, играхте отлично, няма от какво да се срамуватe.Човекът със свирката обаче има от какво да се срамува, и то много, много... Такова нещо не бях виждал... Това е срамота, и трябва да се вземат мерки. Не може да се подиграват така с българския футбол, и труда на момчетата.

Кадри от последния кинжален удар на скандалния немски съдия, дал 8 минути продължение