Семейството на Наим Сюлейманоглу отказа да дава изявления пред турските медии

Освен черният дроб, и бъбрекът на олимпийския шампион е отказал след кризата, която получи

Наим Сюлейманоглу

Наим Сюлейманоглу

Семейството на най-великия щангист за всички времена Наим Сюлейманоглу, който се намира в критично състояние в болница в Истанбул, спира комуникацията с турските медии. Решението е на брата на трикратния олимпийски, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион - Мухарем Сюлейманоглу.

Джобния Херкулес беше приет в болница в Истанбул заради остра цироза на черния дроб. Той беше поставен в медикаментозна кома, а по-късно изваден от нея. Нуждае се от спешна трансплантация на черен дроб, а именно брат му е сочен за почти сигурен донор.

В същото време, турската преса продължава да твърди, че чернодробната трансплантация е в процес на подготовка. Тя ще бъде извършена днес, утре или най-късно до края на седмицата. Братът на Наим разкри, че щангистът вече шест месеца е на ръба, вследствие на проблеми с наднорменото тегло и сърцето. Освен това легендарният щангист страда и от диабет. Вчера лекуващите лекари на трикратния олимпийски шампион съобщиха, че тежкото му състояние е довело до отказване на един от бъбреците му.