Стратегът на Радев атакува кабинета "Денков": Това правителство не заслужава и час толеранс

Александър Маринов

Александър Маринов

"Това правителство не заслужава и час толеранс. Причината е проста - ние разбрахме какви са намеренията на основните действащи лица в него. Помним записа от заседанието на ПП, знаем какво те искат да правят. Ще следим дали правят това, което възнамеряваха, дали получават резултати. Няма как да има толеранс при такава странна коалиция".  

Това заяви пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президент и бивш съветник на екс служебния премиер Гълъб Донев. Повече от явна e атака на президентския стратег срещу редовното правителство, което бе гласувано вчера в Народното събрание. А желанието на "Дондуков"2 да бъде саботирана работата на новите министри - е повече от очевидно. 

Маринов посочи, че ДПС търсят пълна реабилитация, след като Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ са гласували "за" новото правителство. 

"Пълна реабилитация и на самия Пеевски. Предложиха го за член на конституционната комисия, но се появи различие между ГЕРБ и ПП. Това странно съжителство ще поражда подобни проблеми", изтъкна политологът. 

Маринов изрази също мнението, че не президентът, а главният прокурор по-скоро е "помогнал" за съставянето на правителството.

"Дори президентът да бъде припознаван като враг или като противник, това не е достатъчно силен сплотяващ фактор, важно е какво ще върши управляващата коалиция. Ако неволно е спомогнал да се състави това правителство, това е възможно най-доброто развитие на нещата за него".