Тази вечер Радев започна да плаща сметката

Всяка вечер трябва да му се напомня от площада пред прозорците му, че си прави сметките без кръчмаря

Огнян Минчев

Тази вечер Радев започна да плаща сметката за идването си на власт. Тези, които го подкрепиха преди две години, днес искат да получат от него резултатите, които очакваха от политическата промяна. Разбира се, няма да ги получат. Но все пак има надежда, че ще можем - с общи усилия - да предотвратим най-опасните резултати от неговото управление.

Под управлението на Радев България ще се превърне окончателно в мръсно сиво петно, през което режимът в Кремъл ще може да пробутва в Европа стоките си - през задната врата, да получава защита на най-високите нива на взимане на решения в ЕС и да ползва комфортен плацдарм за дестабилизация и конфликт на Балканите. Радев ще върне Газпром и ще даде лице на мътната русоробска вълна, заливаща българската политика.

Всяка вечер трябва да му се напомня от площада пред прозорците му, че си прави сметките без кръчмаря. Стига българските граждани наистина да докажат, че те са кръчмаря - а не Решетников.

Картината е още по-мрачна на фона на бързо растящата роля на Източна Европа в укрепването на атлантическата система за сигурност, на фона на обединението на свободните европейски народи срещу кремълската агресия в Украйна.