Тестваха Единната спасителна система със симулация на жестока катастрофа с камион, автобус, деца и мигранти

Мащабно учение в Пловдивско тества рефлекса на Единната спасителна система, предадe БГНЕС. Учението е заложено в плана на специализираната комисия по пътна безопасност към Областната администрацияи бе отчетено като изключително успешно.

При отиграната ситуация, очевидци подадоха сигнал за ПТП при гъста мъгла с участващи товарен автомобил, превозващ гориво, два леки автомобила и автобус с деца и нелегални мигранти на борда. Съобщи се за пострадали - двама, от които по-тежко. Към мястото на произшествието бяха изпратени спасителни и пожарни автомобили, също екипи на полицията и Спешна помощ. Към спасителната акция се включиха и други съставни части на Единната спасителна система. В учението бе използвана техника за освобождаване на автомобилите, както и гасителна техника.

Целта на занятието, което се проведе на територията на авиобазата в Чешнегирово, бе да провери степента на подготовка, обмена на информация и бързината на реакциите при вземане на решения, касаещи компетентността на различни структури и институции при подобен тип тежки произшествия. /БГНЕС