Тома Биков: Не мога да гарантирам, че ще има редовен кабинет в рамките на 48-мото НС

Тома Биков

Тома Биков

Аз не мога да гарантирам, че ще има редовно правителство и в рамките на 48-тото НС. За мен единствената гаранция за съставяне на правителство е ГЕРБ да победи със съществена разлика пред втората политическа сила, която и да е тя. Това коментира в е ефира на Нова ТВ екс депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

По думите му Борисов е в късата листа за премиер, ако ГЕРБ е първа политическа сила и получи първия мандат за съставяне на правителство. 

Имаме достатъчно варианти за поста на премиер, така че избор има. Г-н Борисов е бил три пъти премиер на България и е естествено той да бъде в късата листа. Кой трябва да е първи в тази листа не мога да ви кажа. Не очаквате да ви кажа от сега кой ще ни е кандидат за министър-председател, нали? Харесва ми обаче, че очаквате да сме първи на изборите, заяви Биков.

Трите формации-"Продължаваме промяната, "Демократична България и БСП заедно няма да съберат и 100 депутати. България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от стабилно управление и нормализиране на политиката. Имаме нужда от проевропейско управление, изтъкна още екс депутатът.

Ние трябва да мислим как решаваме политическата криза, защото ако не го направим, няма да можем да се справим с нито една друга криза. (…) В момента подготвяме нашата антикризисна програма. Първото нещо което се предвижда в нея е да се ограничи инфлацията в рамките на няколко месеца.

Тома Биков не се ангажира с позиция, дали днес българското служебно правителство ще потвърди намерението на страната ни да закупи американския втечнен газ, който ще бъде осигурен от 3 танкера до края на годината, защото не знаел подробности около сделката. Но според него самото колебание говори, че има някакъв проблем. И отново призна, че не вярва на решенията на екс премиера Кирил Петков, който изрекъл по време на управлението си много лъжи.