ЦСКА ще се опита да се възползва от турбуленцията в Левски

Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу друг в голямото дерби на българския футбол от 26-ия кръг на Първа лига. Двубоят ще се играе в понеделник, 17 април, от 17:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Червените" ще се опитат да се възползват от управленската криза в Левски, която доведе до напускането на треньора Станимир Стоилов, който ще бъде заменен до края на сезона от Елин Топузаков. Играчите на Саша Илич са в люта битка с Лудогорец за първото място, като след победата на "орлите" над Арда в петък преднината на "армейците" на върха е само една точка. ЦСКА има да си връща на Левски и за загубата от есенния полусезон, като това бе едно от само двете поражения на тима през цялата кампания.

От своя страна Левски стабилизира резултатите си след безпрецедентната серия от 11 поредни мача без победа. "Сините" записаха четири последователни победи, без да допуснат гол. Всичко това обаче се случи под ръководството на Стоилов, който вече не е на "Герена", а тежката задача да го замести има Елин Топузаков. „Ситуацията не е от най-цветущите. Опитах се в индивидуални разговори с футболистите да ги успокоя. При тях всичко е наред и трябва да мислят само за футбол. Аз и щабът ми ще направим така, че Левски да изглежда подобаващо. Този отбор е селектиран и изграден от Станимир Стоилов. Виждаме каква е подкрепата към тима. Достигна се до друго ниво, което е заслуга на Мъри и неговия щаб. Присъствал съм на неговите тренировки, негов ученик съм. Той е направил нещо невероятно и ще се опитам да продължа линията му”, коментира Топчо на пресконференцията преди двубоя.

Левски също се нуждае от победа в битката за участие в първата шестица на плейофите и борба за участие в Лигата на конференциите през следващия сезон. Тимът заема четвърто място в класирането с 44 точки, десет по-малко от третия ЦСКА 1948, който е изиграл мач по-малко. От друга страна авансът на "сините" пред седмия Славия е само три точки.

В понеделник ще се изиграят още два мача от първенството. От 14:45 часа Ботев Пловдив посреща Спартак Варна, а от 20:15 Черно море и Локомотив Пловдив затварят кръга с двубой на стадион "Тича" във Варна.

Програмата на мачовете от 26-ия кръг на Първа лига:

Четвъртък

Ботев Враца - Хебър 0:0

Петък

Локомотив София - Пирин Благоевград 2:0

Септември София - ФК ЦСКА 1948 1:3

Арда – Лудогорец 1:2

Събота

Берое - Славия 0:1

Понеделник

14:45 ч, Ботев Пловдив - Спартак Варна

17:30 ч, ЦСКА - Левски

20:15 ч, Черно море - Локомотив Пловдив. /БГНЕС