Убитият край Перник швейцарец Удо Ланге е отровен с хлороформ

Ланге е имал и рана в белия дроб

Пернишкият окръжен съд остави в ареста Борислав Панев, който е обвинен за умишленото убийство на бизнесмена Удо Ланге, съобщи Дарик. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, постановиха магистратите.

По време на съдебното заседание прокурор Аделина Алексиева съобщи, че интоксикация с хлороформ е причинила смъртта на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. По думите й затова не е имало кръв по тялото на чужденеца. Резултатите от експертизите са дали окончателно заключение за настъпилия фатален изход.

Ланге е имал и рана в белия дроб, но не тя е причинила смъртта. В хода на разследването е установено, че Борислав Панев е закупил и използвал електрошок по време на убийството.

Елизабет Ланге - съпруга на убития бизнесмен, е била задържана по Закона за МВР сутринта в неделя до 22:30 ч. Засега няма доказателства, че е замесена в убийството. Тя е дала показания пред съдия в качеството си на свидетел.

Удо Ланге бе намерен мъртъв в гаража на дома си във вилното селище "Делта Хил" вечерта на 11 август. Пантев е заместник-управител на фирмата, управляваща пекарните на съпругата на жертвата - Елизабет Ланге. Според прокуратурата двамата са били в лични и служебни отношения. Пантев живее на семейни начала с друга жена, има и дете.