Управляващи и опозиция се скараха за "тайните" на Генчовска, от ГЕРБ, ДПС и ИТН предупредиха за оставка на Никола Минчев

Никола Минчев

Никола Минчев

Управляващи и опозиция се скараха в парламента по време на изслушването на външния министър Теодора Генчовска. Народните представители Десислава Атанасова, Радомир Чолаков от ГЕРБ и Тошко Йорданов и Александър Балабанов от ИТН поискаха заседанието да бъде закрито, за да успее министърката да прочете класифицирана информация. От управляващата коалиция обаче отказаха да бъдат спрени камерите на БНТ. От ИТН и от ГЕРБ контрираха, че по този начин не могат да питат за класифицирана информация, дали Кирил Петков е водил преговори за членството на Северна Македония в ЕС. Никола Минчев обаче беше непреклонен и заяви, че няма да предлага да се спират камерите. Александър Баланов го предупреди, че това може да му коства оставката, а Десислава Атанасова констатира, че днес е прекалил и допълни, че това може да му е последното заседание, което води.  

От опозицията са категорични, че Минчев се опитва да скрие какво има да казва Генчовска чрез излъчване на живо на пленарното заседание по обществената медия. Андрей Гюров от ПП констатира, че в залата се правел "евтин спектакъл". Той помоли Никола Минчев да не позволява на опозицията да излиза извън темата и да си плаща 78 стотинки, за да гледа спектаклите, вероятно визирайки абонамента на телевизията на Слави Трифонов. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също предупреди, че вече има достатъчно депутати, които искат оставката на Никола Минчев.