В Краснодар е убит командир на руска подводница, изстрелвала ракети срещу Украйна

7 изстрела от пистолет "Макаров"

Станислав Ржицки

Станислав Ржицки

В град Краснодар, Русия, е убит бившият командир на подводницата "Краснодар" от руския Черноморски флот – Станислав Ржицки, съобщи Гордон.

На 10 юли той е екзекутиран със 7 изстрела от пистолет „Макаров“ по време на сутрешния си джогинг в Краснодарския парк на културата.  

Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна излезе с коментар по случая:   

"Около 6:00 ч. той е прострелян със седем изстрела от пистолет "Макаров". В резултат на огнестрелните рани Ржицки е починал на място. Заради обилния дъжд паркът е бил безлюден, затова няма свидетели, които биха могли да съобщят детайли или да разпознаят  нападателя."

"Краснодар"  е една от шестте подводници от проекта "Варшавянка", влизащи в състава на Черноморския флот на руската армия. Всяка от тях може до носи до четири крилати ракети "Калибр".

"Капитан 2-и ранг Сергей Ржицки най-малко от 2006 г. е живял в Севастопол. Известно време е бил командир на подводницата "Алроса". След като "Алроса" е изпратена на модернизация е назначен за командир на "Краснодар".“ – поясняват от пресслужбата на украинското военно разузнаване.

В съобщението се отбелязва, че от "Краснодар" са извършвани ракетни обстрели срещу Украйна.

Превод Faktor.bg