В навечерието на европейските избори – евразийска хибридна операция, ползват Радев като руско оръжие

От 19 до 25 май у нас се провежда Асамблея на народите от Евразия, с подкрепа на президента на републиката

От 19 до 26 май ни връхлита поредната тежка руска хибридна атака, представена невинно като международна инициатива. Най-скандалното е, че  съставна част от тази операция се оказват важни държавни, стопански и духовни институции, начело с президента на републиката Румен Радев. „Братушките” са ни подготвили провеждането на Асамблея на народите от Евразия, а реализирането на проекта  подозрително съвпада с последната седмица – кулминацията от предизборната кампания за европейски избори.

Асамблея на народите от Евразия се представя като международен съюз от неправителствени организации, създаден с цел да формира интеграционен модел на партньорство в цялото евразийско пространство. Върху основата на духовно-нравствени принципи, утвърждаващи мира. В действителност обаче за никой не е тайна, че въпросната организация е част от кремълския проект за доминация на Москва в евразийското пространство, като противовес и конкурент на Европейския съюз. 

Асамблеята се финансира от Кремъл

и развива дейност с личното одобрение  на Владимир Путин, който се приема и като неин патрон.

Притеснителното за България е, че като официални партньори на Асамблея на народите от Евразия са посочени Президента на Република България, Министерството на младежта и спорта, Българска Академия на науките, Българска търговско-промишлена палата, Български олимпийски комитет, Националната спортна академия и обичайните русофилски организации, начело с Посолството на Руската федерация у нас.

Не по-малко любопитна е и предварителната програма, която до сега нито една институция не е опровергала (виж в прикачените файлове програма и цели, б.р.) на Асамблеята, която трябва да бъде реализирана през тази седмица: Поднасяне цветя и венци на паметника на руския-войник Альоша в Пловдив, Евразийски селскостопански форум и подписване на договор за сътрудничество в Аграрния университет в Пловдив, среща на ръководството на Асамблея на народите от Евразия и Националната комисия на ЮНЕСКО в Република България. Работна среща с ръководствата на младежки, детски и студентски организации, форум „Спорта обединител на народите”, форум „Геополитика в евразийското пространство”, работна среща с ръководството на Търговско-промишлената палата на България, бизнес форум за евразийско сътрудничество, презентационна среща с участието на посолствата от страните в Евразия, дискусионна среща”Културно-цивилазационните кодове на народите от Евразия”, работна среща на ръководството на Асамблеята с представители на Руското посолство у нас и директорите на руските центрове за наука и култура в България. Освен това президиумът на Генералния съвет на евразийската Асамблея ще проведе разширено заседание в София и ще даде тържествен прием в НДК за най-достойните български евразийци. Кулминация на проявите е среща на шефовете на Асамблеята с българския патриарх Неофит и участие на тържествата на 24 май, обявени като "Ден на славянската писменост".

Освен чрез партньорите на евразийската Асамблея, провокации към националната ни сигурност и идентичност могат да бъдат открити и в детайли от програмата, защото

дяволът е скрит там

Неслучайно организаторите са ни присъдили „достойно” място в Евразия и ни третират като неразделна част от нея, без да се споменава официалната българска позиция. Альоша е обявен като руски войн, а не като паметник на Съветската армия, която е окупатор, потопил в кръв и терор България за 45 години. Незнайно защо селскостопанският форум и договорът за сътрудничество в тази област се подписва в държавно учебно заведение. Шефовете на Асамблеята неслучайно провеждат срещи с младежки, детски и студентски организации, които в болшинството си са русофилски, финансират се от Русия, а на тях се възлага надеждата да преориентират страната към Евразия. Българският патриарх Неофит с триста зора бе принуден да се срещне с папа Франциск, но отказа обща молитва за мир с него и отказва контакт с братята си от Македонската църква. Затова пък с голяма охота ще приеме ръководството на евразийската Асамаблея, щом е под крилото на Путин. Скандално за България и позорно за институциите, които са се писали партньори на хибридната седмица, е обявяването от евразийците на 24 май за Ден на славянската писменост. Това беше комунистическата трактовка на празника, съобразяваща се с капризите на болшевишка Москва. От години 24 май в България официално е Ден на българска просвета и култура.

Без съмнение поредната акция на руската хибридна война у нас ще бъде реализирана в България и то в много съдбоносен момент – изборите за европейски парламент. Българите отдавна са направили своя цивилизационен избор, но главите им трябва да се промиват с евразийска (разбирай проруска) пропаганда. Най-печално е поредното предателство на Румен Радев – пред най-важният ден за бъдещето на Европа, той се превръща в проводник на кремълски интереси. Но командите на ген. Решетников за него са по-важни от националния интерес и достойнство!

evrazia_podkrepa.jpg

Прикачени файлове