Алексей Навални е заплашен от доживотен затвор при завръщане в Русия (ВИДЕО)

Руският опозиционен лидер Алексей Навални е заплашен от доживотен затвор при завръщане в Русия, коментират независимите медии в страната.
Режимът на Путин е активирал знайни и незнайни граждани да го съдят по

най-разнообразни обвинения

Съдът в Русия е напълно зависим от Кремъл и Навални може да събере толкова години, че да остане в затвора до живот, коментират в опозиционните среди.
„Готвачът на Путин“ Евгени Прижожин, който е лежал в затвора 9 години за склоняване на малолетни към проституция по времето на СССР, вече осъди Навални и сподвижничката му Любов Собол за равностойността на

един милион евро за „клевета“ 

 Делото срещу неговия Фонд за борба с корупцията беше заведено от компанията “Московски ученик”, свързвана тясно с Пригожин.

В началото на миналата година ФБК публикува разследване, в което описа много случаи на дизентерия в учебните заведения.  Там се казваше, че причина за това е лошото качество на храната, доставяна в училищата и детските градини от компанията на Пригожин.

Пропагандистите на режима денонощно обвиняват опозиционера във всякакви грехове и се подиграват с отравянето му.
Та дори вече обявиха, че канцлерът на ФРГ

Ангела Меркел го е нарекла „фюрер“ на руската опозиция

 Междувременно стана ясно, че западните служби за сигурност са стигнали до заключение при закрити врати, че Алексей Навални е бил отровен от вътрешната шпионска агенция на Русия (Федералната служба за сигурност-бивш КГБ) насочвайки отговорността за престъплението директно към Кремъл, който е наредил отравянето.
Заключението е направено на базата на сътрудничество между Лондон, Берлин и Париж. Изводът на западни служби подкрепи решението на Великобритания и ЕС за по налагане на санкциите срещу директора на ФСБ Александър Бортников, твърдят британски медии.