Откриха бюст на сатрапа Сталин в Русия на 120 м от паметник на жертвите на политическите репресии

Той е открит по повод 80-ата годишнина от победата на съветските войски в Битката за Сталинград

В руския град Волгоград беше открит бюст на Йосиф Сталин. Той се намира на 120 метра от мемориала на жертвите на политическите репресии, пишат "Факти".

Режимът на Сталин е един от най-мракобесните и човеконенавистните в човешката история. По оценки на историци жертвите на кървавия режим на Сталин са 20 милиона души, включително загинали в трудови лагери и екзекутирани лица.

Бюстът на Сталин бе открит по повод 80-ата годишнина от победата на съветските войски в Битката за Сталинград. Само на 120 метра от него е обаче паметникът, почитащ жертвите на политическите репресии. В Съветския съюз, както и в днешна Русия, огромен брой хора биват арестувани и убивани, само защото мислят свободно и не са съгласни с наложените догми от Кремъл.

Режимът на Путин следва стъпките на Сталин, който е основен виновник за започването на Втората световна война. На 22 февруари 2022 г. Путин започна пълномащабна война срещу Украйна, която не спечели, поради което заплашва света с ядрен апокалипсис. В Руската федерация всеки, който се обяви против тази война, бива арестуван. Русия падна с 22 позиции надолу в индекса за демокрация на The Economist. Това е най-сериозният спад сред всички страни. Руската федерация в момента заема 146-то място от 167 страни.