Валери Симеонов: Ще обръщаме по-сериозно внимание на всички приказки за обвързаност на кабинета с Доган и Пеевски

"На Коалиционния съвет взехме решение да обръщаме малко по-сериозно внимание на всички приказки за обвързаност на Министерски съвет и изпълнителната власт с обекти на Доган и Пеевски. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание.
"Досега никой не е обръщал сериозно внимание, но сега вече ще работим в посока на осветляване на съмненията на обществото за такива връзки", изтъкна още той.

На въпрос не е ли малко кризисна риториката срещу ДПС, Симеонов отговори: "Да, то и ситуацията е леко кризисна. Когато хиляди хора маршируват по жълтите плочки, не мисля, че изпълнителната власт трябва да е безразлична и да се държи по такъв дебелокож и дебилски начин, както го правеше правителството на Орешарски", каза още Валери Симеонов.

Според него студеният резерв представлява форма за източване на държавния бюджет. "Ако трябва ще предложим законови промени, засега ще бъде със заповед на министър Петкова", каза още Валери Симеонов.

Той коментира и темата с ТЕЦ "Варна". Лидерът на НФСБ коментира, че ТЕЦ "Варна" е закупена 2018 г. от купувачите, инвеститорите или тарикатите, които са имали финансови проблеми. "Явно са имали нужда от някаква помощ. Нека това се уточни допълнително. Ще преценим дали това нещо трябва да бъде прехвърлено на прокуратурата. Става въпрос за доброволно отказване на едно държавно предприятие от суми, които са му крайно необходими", каза още Симеонов.