Валери Симеонов: За президента не е важна датата на изборите и здравето, а да намери повод да оплюва правителството

Валери Симеонов

Валери Симеонов

"За президента не е важна датата на изборите и здравето, а всеки ден да намери повод да разчиства отношенията си с премиера и да оплюва правителството. Това каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов за датата на изборите пред "Фокус".

Лидерът на НФСБ коментира, че е задължение на президента да определи датата на вота. "Не виждам кой знае каква новина. По-скоро новината е начина, по който обяви датата. Той не се отличаваше от всичките му изказвания през последната година. За този човек не е важна датата на изборите, не е важно здравето, въпреки че йезуитски наблегна на това, че трябва да се пази здравето на хората, а важно всеки ден да намери повод да разчиства личните си отношения с премиера и да търси начин да оплюва правителството. Това е важно за този човек", изтъкна Симеонов.

Валери Сименов коментира настояването на президента за промени в Изборния кодекс.
"Той може да си настоява, да си гледа неговата президентска работа. Има кой да поставя промени, да ги изисква и да ги внася. Да си намери някой да ги внесе промените, иначе за мен са пълни глупости", заяви още лидерът на НФСБ.

Според него са пълни глупости да се пипа Изборният кодекс три месеца преди изборите. "Какво гласуване по пощата? То да не е да щракнеш с пръсти и да го реализираш. Не искам да влизам в детайли просто. Да се поинтересува, да види как се организира гласуване по пощата. То се иска размяна на писма и т.н. Как ще гласува някой си там Хасан Хасанов, който не знаеш къде живее, за да му пратиш адрес, на който да дадеш съответния идентификационен уникален номер, по който той да ти върне? Приказват се едни общи, улични приказки. Президентът ги чу от уличните вандали, които блокираха движението на София половин година. Няма защо да повтаря техните глупави идеи. По никакъв начин не съм съгласен да се внасят, каквито и да било промени", допълни още Валери Симеонов.