Васко Кръпката: Паяжината на ДС, русофилите в БНТ и музикантите с носталгия по БКП лъснаха на "Евровизия"

Нашата песен нямаше място в кичозния свят на конкурса

Васко Кръпката

Васко Кръпката

Faktor.bg потърси Васко Кръпката, за да коментира скандалното гласуване на журито ни в "Евровизия", което не даде гласове за Украйна. Музикантът е категоричен, че в БНТ има достатъчно агенти на бившата ДС и музиканти с носталгия по соца, за да свършат дадат подобна "оценка". 

"Естрадни поп хора, които си бленуват за връщането на социализма, даваха оценки от името на страната ни на „Евровизия“. Те са свикнали Държавно обединение "Музика" да се грижи за тях, а партията постоянно да им урежда концерти. Това са музиканти с носталгия по социализма. Самото настроение в БНТ е доста проруско. В държавната телевизия има и много ченгета, но на мен ми хареса, че зрителите са гласували за Украйна, което е една малка картинка на цялата ни ситуация в страната. Управлението у нас си харесва Русия, а хората – западния и цивилизования свят", заяви блусарят. 

„Аз си изкарвам хляба със свирене и съм бил на десетки фестивали. Този конкурс изобщо не ме касае. Това е някакъв друг, кичозен свят, за който не съм компетентен да коментирам. Единственият ми красив и романтичен спомен от „Евровизия“ са АББА, но тогава аз слушах „Лед Цепелин“ и „Пинк Флойд“. Не съм съгласен обаче с мненията, че българската песен тази година е глупава или старомодна. Тя беше за мен един добър рокендрол, на който мястото не му е там на фона на разните бози, които се представиха. Ченгетата 33 година са навсякъде. Те са като една паяжина и до ден днешен имат много голямо влияние, както в държавата, така и в медиите. Видях кои са членовете на журито, но не ги познавам, защото нямам нищо общо със соцестрадата. Днес кичът е прелял в „Евровизия“ и не следя този фестивал“, каза още Кръпката.