"Величие"-то Мараков ще преговарят само с Борисов, не с дамите му

С други думи - няма да се отзоват на срещата на ГЕРБ-СДС

Николай Марков

Николай Марков

Най-малката парламентарно представена партия "Величие" също като ПП-ДБ няма да се яви на разговори с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на председателя на "Величие" Николай Марков пред БНР.

"С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна", коментира Марков.

По думите му в политиката е практика криенето зад женски, широки гърбове. В случая с дамите на Бойко Борисов нямало какво да си каже.

Марков очаквал среща на лидер с лидер и призова Борисов да го покани на среща, ако прецени, че има какво да си каже с лидер, който има 100 000 души зад гърба си.

"Човек трябва да взима информирани решения. Това е отговорното решение. Ангажиментите идват от лидер към лидер, защото отговорността - политическата, е на лидера. Ако всички си спазваме реда, България ще се оправи бързо", препоръча Марков.

Марков е категоричен, че медиите са прокарват "поръчкова социология". На твърдението, че влизането на "Величие" в НС е мистерия, той отговори:

"Вярата в Бог е също мистерия, но това не променя нещата, че хората вярват в Бог."

И обеща да заведе дела срещу журналисти, обиден, че са наричани секта, тиня, червеи, при това публично в ефир.

Според него "Величие" е била скрита от социологията, която се оказала фалшива. "Ние сме единствената партия, която направи срещи в 50 града, в 3 държави и накрая да ни нарекат фейсбук партия или тик-ток партия. От всички първи, коя друга партия се показа пред народа", запита Марков?

Той обясни, че в НС вижда 2 вектора. Източен, който защитавал руските интереси и западен, който защитавал чужди интереси. Според Марков никоя партия не защитавала българските интереси. Затова и дошла "Величие" - за да въведе нов морал, както отбеляза лидерът й. Той обаче прогнозира, че ще има кабинет от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

Според него нито ГЕРБ е евроатлантическа партия, нито ДПС.

"Не гледайте кой вее байряка! Кой реализира стратегическите проекти на Русия в България? Кой? Това са милиарди! И аз мога да вдигна евроатлантическия влаг. Червената линия е България да не бъде вкарана във война. Защото след война има само тишина, ковчези и забрадени хора. Тази линия не трябва да се прекрачва и това е замисълът на следващото правителство. Но когато се случи юли, ще се сетите за моите думи", коментира още Николай Марков.