Вилнеене на мутри, с "Мерцедес"-и с руски номера няма как да минe за граждански протест

Много позиции и решения на властта са недопустими, но това не е достатъчно, за да върнем ново мафиотско управление

Огнян Минчев

Огнян Минчев

"Вилнеене на мутри, превозвани от квадратни джипове "Мерцедес" с руски номера няма как да мине за граждански протест." Това пише в пост на страницата си във Фейсбук политологът Огнян Минчев. Поводът - нестихващите протести, които стартираха майките на деца с увреждания, след които на протести излязоха граждани срещу високите цени на горивата, а тази вечер - и срещу ниските доходи и ниския жизнен стандарт.

"Моите уважения към всички, които имат кауза, за която протестират - майки с деца, еколози, граждани, които не смятат, че при монопол на горивата има пазар на горива. Но не с тези мутри начело! И не с политически партии, клечащи в шубрака край протеста. Политическите партии се борят за каузата си в парламента - а не го бойкотират както в Африка.

Като гражданин смятам, че много позиции и решения на властта са недопустими. Но това не е достатъчно, за да подкрепя нов февруари 2013 и нов Костинброд, които да доведат до ново и открито бандитско управление. Има една тарикатска фраза, употребяване при пазарене в Америка - "I may be born in the night, but not the last night..." ("Може да съм се родил нощем, но не снощи...") Това - за сведение на Сокола § Со. ..." завършва краткия си коментар Минчев.