Време е да извадим кол за путински вампири! Или ще протегнем шия?

Те вече открито танцуват по главите ни с подковани ботуши, докога ще търпим

Светослав Пинтев 

 Руският президент Владимир Путин се изплаши неистово от  най-известния си политически затворник Алексей Навални, затова изпрати целия Лефортовски съд на Москва да го съди по нови нелепи обвинения 

в затворническата колония №2 в Покров,

 където излежава  присъдата си, отменена впрочем от Европейския съд по правата на човека. Тя беше постановена, ако си спомняте в полицейски участък, под портрета на сталинския палач Хенрик Ягода, какви права, какъв човек, какви 5 рубли?
 Сега на крака при  Алексей Навални отидоха съдии, адвокати, секретари, прокурори, свидетели. 
Друг такъв случай историята не познава, а това говори само за едно –

колко много се страхува Путин да го приближи до Москва

Лидерът на опозицията сякаш му пее на ушенце песничката на Владимир Висоцки и тя кънти със страшна сила в главата му: 
„Я счас взорвусь, как триста тонн тротила
Во мне заряд нетворческого зла
Меня сегодня Муза посетила
Посетила, так немного посидела, и ушла…“

Музата на путинизма си отиде от всички, 

дори в Русия се крепи единствено на палките, щиковете и личното оръжие на  ФСБ/КГБ и „Россгвардия“, само по нашите политически  дебри е добре дошла,  все още  не пуска кокала, дори го захапва още по-стръвно.
Алексей Навални  заяви пред набутаната в затвора руска Темида, в разгромяваща режима защитна реч,  която въпреки строгите мерки в съдебната зала, се появи на видео:
„Отговорът на загадката е прост – думата „истина“.
 
Бандата крадци и лъжци воглаве с Путин
 
се бои от нея като вампирите от слънчевата светлина. Те знаят, че аз сега нямам нищо друго освен думата „истина“, че няма да се уплаша да я използвам, ако ще да ме осъдят десет пъти“.
И с ирония добави, че в Кремъл са се надявали думите му да бъдат чути само от служебното куче. Но не стана така. Те обиколиха света, което не включва България, разбира се. 

Тук е като в Леденото царство на Кашчей

  Огромната част от нашите медии дори не забелязаха темата „Навални“, улисани от тревогите дали Украйна няма да нападне Русия, „мирните“ учения на руската армия  до границите по въздух, море и земя, маневрите на стратегическите ядрени сили, с балистични и крилати ракети под „топлия, човешки“ поглед на Путин. Голям резил…
Думите на Навални пред съда в затвора ще звучат все по-силно, особено след успеха на документалния филм на CNN Films и HBO Max за опита за отравянето му с „Новичок“, който шокира Америка, а скоро ще бъде пуснат в Европа.
Българските медии, разбира се, се интересуват от по-важни неща.
 Тук още тече като във филм на ужасите 

абсурден спор, да строим ли АЕЦ „Белене“ ?

Под егидата на Путин, разбира се, да монтираме ли раздрънканата му атомна бомба под главите на децата си.  
Отговорни уж държавни мъже и жени, политолози и подобни са се вкопчили със зъби и нокти в корупционната химера, имитират дискусии и се гаврят с нас.
Президентът Радев обяви като един  нов Колумб:  „България има бъдеще като ядрена държава“, за да пробута темата за АЕЦ „Белене“. 
Музата на Путин в ГРУ очевидно натиска неистово.
  „Крайно време е страната ни да вземе решение за бъдещето на АЕЦ "Белене"“, каза държавният глава. 

Решението е „НЕ“, другарю генерал

Иначе ще се сблъскате с такава народна любов, каквато не сте и сънували.
БСП също скръцна със зъби по темата, без срам, без съвест. 
Те такива неща никога не са притежавали, разбира се. Но използваха типичния си новоговор, за да кажат: 

„Ние сме плътно зад всяка гавра на Путин“ 

 "Необходимостта от изграждане на нови ядрени мощности, уточняването на типа на реакторите и площадките, да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и на база икономическа целесъобразност, най-ниска цена и време за изграждане", цитират коалиционното споразумение от БСП, колкото да цитират нещо.  
"Този текст не изключва и изграждането на АЕЦ "Белене". Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение", заявиха безочливо от ръководството на партията.

Тези няма да мирясат, докато не ни закрият или зарият

  Или ние не закрием тях.
Бившият служебен премиер, настоящ министър на отбраната Стефан Янев, взе даже да говори за прекратяването на договора за Ф-16 със САЩ като това, уви,  щяло да стане за сметка на България. 
Дреме му на Путин, че ще е за нейната сметка, другарю министър, важното е Резидента да изпълни бойната задача.  Страшното е, че тези хора вече и не крият намеренията си.

Недоразумението Копейкин направо заплаши с метеж 

на  фона на този  абсурден властови декор, в деня на Съветската армия. 
„Искам да счупя това управление, искам да го премахна, искам да стане така, че да не ни управляват хора, които се отчитат в чужди посолства, като отидат в метрополията водят със себе си американския посланик”, заяви още този виден наш путинист. Нахалството тук идва повечко, но сами сме си виновни.
Путинските вампири изскочиха и ни танцуват по главите с подковани ботуши. Не е ли време да извадим кол за вампири? Или просто ще протегнем шия, за да ни изпият кръвта?