ВСУ постигнаха успехи при Вербове, Клищивка и Андриивка

Окупаторите проведоха десетки атаки на изток и на юг, но без успех

През изминалого денонощие е имало 37 бойни  сблъсъка между украинските военни и руските окупатори, съобщи изданието Гордон с позоваване на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна. 

Под руски артилерийски обстрел са били над 90 населени места в Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област.
Руснаците са предприели 29 обстрела от реактивни системи за залпов огън срещу позициите на украинските военни и са нанесли шест въздушни удара.

От своя страна украинската авиация е нанесла три удара срещу райони със съсредоточаване на личен състав, въоръжения и военна техника на противника. Подразделенията на украинските ракетни войски са поразили три артилерийски средства, две радиолокационни станции, два района със съсредоточаване на личен състав и два склада с боеприпаси на окупаторите. 

"Силите за отбрана на Украйна продължават настъпателната операция на мелитополското направление и имат частичен успех в районите западно от Вербове, Запорожка област. Украинските воини водят също настъпателни (щурмови) действия на бахмутското направление, имат частичен успех в районите на Клищивка и Андриивка. Нашите защитници нанасят на окупационните войски щети в жива сила и техника, укрепват се на новозаетите позиции, изтощават врага." – посочват от Генералния щаб на ВСУ.

Окупаторите проведоха десетки атаки на изток и на юг, но без да постигнат успех. 

Превод Faktor.bg