Вучич на митинг: Сърбия е майка на всички народи от бивша Югославия

„Благодаря ви, че идвате от Македония, ние сме една нация"

Александър Вучич

Александър Вучич

Множество граждани от всички части на Сърбия пристигнаха на площада пред Народната скупщина, където в 19 часа местно време започна митингът "Сърбия на надеждата", свикан от сръбския президент Александър Вучич.

В речта си към множеството Вучич заяви: „Благодаря ви, че идвате от Македония, ние сме една нация, живееща в отделни държави, Сърбия винаги ще бъде вашата майка Сърбия винаги ще ви бъде майка, а ние сме един народ, живеещ в различни държави." Сръбският президент посочи, че сега е нужно единство, заедност и обединение повече от всякога. Той подчерта, че това е последната вечер, в която ще говори като президент на Сръбската прогресивна партия и каза, че е за диалог и разговор, но че няма да има преходно правителство.

„Няма нищо по-лошо от омразата. Това голямо събиране днес не е срещу никого. Не споменахме нито едно име, събрахме се от любов, заради любовта, която изпитваме към нашата родина, защото ние нямаме друга родина. И да благодаря на всички вас, които дойдохте от Република Сръбска, Черна гора, Северна Македония, Хърватия и всички части на териториите на бивша Югославия. Позволете ми да ви благодаря, че толкова много обичате Сърбия, защото въпреки че живеем в отделни държави, Сърбия винаги ви е майка и ще бъде така, а нашата работа е никога да не забравяме, че сме един народ и че никой няма да може да промени това. Благодаря ви за страхотната подкрепа. Благодаря за любовта. Искам също да се борите и да се борите заедно, защото пред нас е най-трудният период за борба.“ - каза президентът на Сърбия в речта си тази вечер в Белград.

"Това е последната ми вечер начело на СНС. 11 години съм начело на СНС, най-добрата и най-голямата партия на прекрасни домакини и честни хора, вие се справихте хора! Това е последната вечер, в която се обръщам към вас като президент на СНС“, каза Вучич. "Правителството ще се избира на избори. Няма да има преходни правителства и правителството ще бъде избрано на избори според волята на народа, а не чрез нахлуване в институции и отдаване под наем на улицата и няма да има повече дискусии за това.“ - каза Вучич. /БГНЕС