Вулин привидя план на Запада да отвлече Милорад Додик

Според него сръбският президент Вучич е "заплашван по всякакъв начин"

Александър Вулин

Александър Вулин

„Западът планира да разруши Република Сръбска (РС) , като арестува Милорад Додик“ - това заяви бившият ръководител на Службата за сигурност и информация на Сърбия (БИА) Александър Вулин. Той твърди, че в момента в Босна и Херцеговина (БиХ) има сили за бързо реагиране, чиято задача е да арестуват Милорад Додик.

"Те искат да арестуват Додик, заплашват РС дори с премахване на платежните операции по всякакъв начин и ще се опитат да го демонтират напълно", каза още Вулин.

Той провъзгласи Сърбия за "защитник и гарант" на Дейтънското споразумение.
Според разказа на Вулин, сръбският президент Александър Вучич е "заплашван по всякакъв начин" и от него "се изисква да подкрепи акцията по арестуването на Додик, а не да предотврати арестуването му".

"Очаквам, че в близките дни ще има среща между Шмид и президента Вучич, на която президентът Вучич ще каже много ясно, че не приема прилагането на правомощията от Бон и че те просто не са възможни като концепция за управление в БиХ. Не бих искал да присъствам на срещата в ролята на Шмид, защото знам, че срещата ще бъде много трудна и неприятна, когато президентът Вучич ще каже какво мисли и че абсолютно не е съгласен с политиката на Шмид." - добави бившият ръководител на БИА. /БГНЕС