Орденът на Рицарите Тамплиери на Йерусалим скочи на БПЦ: Затвор или глоба за клира, разпространяват зараза в условия на епидемия

Румен Ралчев

Румен Ралчев

Орденът на Рицарите Тамплиери на Йерусалим публикува на страницата си Открито писмо срещу безотговорното поведение на висшия клир на БПЦ, в условия на епидемиологична криза и извънредно положение в страната, заради разпространението на COVID_19. Писмото е подписано от Великия Приор на ордена Румен Ралчев – масон, свързан с комунистическите служби, бивш шеф на охраната на Тодор Живков.

От името на българските тамплиери Ралчев настоява Българската православна църква да преустанови незабавно опасни практики като причастие, целуване на икони, събиране на много хора в храмовете. Като пример се дават действията на Ватикана, Гръцката православна църква и други вероизповедания, които наложиха ограничения заради опасния вирус. Румен Ралчев, подписващ се като генерал и академик, призовава главния прокурор Гешев да приеме това Открито писмо като сезиране, че става дума за извършване  на престъпни действия от клира по смисъла на чл. 355 от НК. Те касаят разпространение на заразна болест, което се наказва със затвор или глоба. Ако престъплението е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, наказанието е по-сурово и тежко, припомнят тамплиерите.

БПЦ официално не признава Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим и масоните, но всеизвестни в обществото са задкулисните връзки между тези институции, като в основната си част те са по линия на бившата Държавна сигурност.