За стряскащата прилика между агресивните идеологии на "русофили" и "соросоиди"

д-р Любомир Канов

д-р Любомир Канов

Д-р Любомир Канов*

Стряскащата прилика между двете разновидности на агресивна идеология, определяни като “путинофили” и “соросоиди”, е използването на една и съща лексика срещу своите политически опоненти. И двете идеологии използват определението “нацисти” или “фашисти” безогледно и безпричинно, по повод и без повод, и най-вече без никакъв срам. С това целят две неща: 

 1. Да дехуманизират противниците си и да ги приравнят до Хитлер.

 2. Да се възползват от предимствата на това да бъдеш антифашист в очите на обществеността, която идентифицира фашизма и нацизма с безусловното зло.

  Резултатът обаче е следният:

 1. Банализация на Злото, което е същността на  фашизма и нацизма.

 2. Възможност на истинският съвременен руски фашизъм на Илин, Дугин, Путин да прикрие същността си и да се представи за Добро.

 3. Възможност на тоталитарния неомарксизъм да се представи за единствен защитник на Истината, същевременно атакувайки християнските, семейните и традиционни  ценности в глобален мащаб, като пропагандно ги обвинява за скрито нацистки, крайно десни, расистки или фашизоидни възгледи.

PS. Впрочем, как изглежда денацификацията, може да се проследи в реално време по телевизора сега в Украйна, където антифашистът Путин гони Хитлер из жилищните блокове на украинските градове. А пък соросоидите от ЕС наказват Полша и Унгария, заради тяхната помощ за украинците и за желанието им да прогонят скритите комунисти в съдебната им система. Мда…

*Текстът е публикуван на страницата на автора, заглавието е на Faktor.bg