Асена Сербезова получавала телефонни заплахи, заканите били и към нейни близки

Асена Сербезова, снимка: БГНЕС

Асена Сербезова, снимка: БГНЕС

Проф. Асена Сербезова е получавала телефонни обаждания със заплахи за това, че влизала в интересна битка и какви ценни качества имат този или онзи. Здравният министър призна за заканите пред Нова ТВ. "Ще си търся правата, макар че кого да уведомя? Тази прокуратура, която ми образува проверка за две интервюта? Заплахите са по различно време, имах такива и месец, преди да стъпя като министър на здравеопазването”, разкри Сербезова. Тя обаче отказа да разкрие повече подробности, но допълни, че заплахите не са били за живота ѝ, а за своето здраве и за това на близките си. 

Сербезова не каза дали проф. Генчо Начев ще бъде уволнен като началник на болница "Света Екатерина" и коментира, но увери лаконично водещата, че медиите ще бъдат уведомени. По думите ѝ от 2008 г. болницата е проверявана само веднъж, за разлика от други лечебни заведения, които са проверявани по 3 пъти. "Ревизията" е показала нарушение в сключването на граждански договори за срок от 3 г., което по думите й е прикрит трудов договор.

Освобождаването на лекар от ръководител не означава, че те не могат да извършват своята дейност и не би трябвало да е драма, коментира Асена Сербезова по повод протестите за уволнението на проф. Иван Поромански от шефския пост в “Пирогов”.