Зеленски в Тирана: Провалите на Путин са ключът към нашата сигурност

"ЕС и НАТО предложиха на Европа най-дългата и силна ера на мир"

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

„Провалите на Путин са ключът към нашата сигурност“, написа в социалната мрежа Х украинският президент Володимир Зеленски по време на срещата „Украйна-Западни Балкани“, която се провежда в Тирана.

"В миналото сме виждали, че е имало хора, които са се опитвали да определят съдбата на други държави. Това се е случвало на Балканите, в Източна Европа и в други части на Европа. Сега това иска да направи и Путин. Цялата му враждебност, всичко, което прави, е да принуди другите народи да правят това, което той иска. Затова за всички наши страни е важно Путин, неговият режим, да загуби, защото неговите провали са нашата сигурност." - каза Зеленски.

Украинският лидер благодари на страните от Югоизточна Европа за помощта, оказана на страната му във войната, но и в европейската интеграция. Той заяви, че всички страни от региона, които споделят европейските ценности, трябва да бъдат интегрирани.

"ЕС и НАТО предложиха на Европа най-дългата и силна ера на сигурност, мир и икономическо развитие и ние заслужаваме най-накрая да станем част от европейската и евроатлантическата общност", посочи Зеленски. /БГНЕС